Ajánlatkérés

Ajánlatkérés szobafoglalás

Kérje személyre szabott ajánlatunkat kötelezettség nélkül. Garantáltan a legkedvezőbb árat számoljuk!

Érkezés

Távozás

Abbázia tipp

Foglaljon közvetlenül nálunk és mi megajándékozzuk Önt!

Hotel Kalma*** superior

8380 Hévíz, Rákóczi utca 12-14.

Ajánlatkérés/Szobafoglalás

+36-83/531-981 - sales@abbaziagroup.com

Főoldal / Hírek, aktualitások / Megérkezett az első menetrend szerinti Wizz Air járat a Hévíz-Balaton Airportra

Megérkezett az első menetrend szerinti Wizz Air járat a Hévíz-Balaton Airportra

2022. április 20-án, szerdán délelőtt, megérkezett az idei első charterjárat a Hévíz-Balaton Airportra, most pedig az első menetrend szerinti Wizz Air járat Dortmundból 170 fővel.

170 utassal landolt június 16-án Sármelléken a Wizz Air első gépe

A reptér – amelyet majd’ egy évtizeden át a fürdőváros működtetett, majd a közelmúltban átvette a Magyar Turisztikai Ügynökség – a hévízi turizmus fontos szereplője volt a pandémia kitöréséig, s a szakemberek reményei szerint a most induló járatok új lendületet adhatnak az egész Nyugat-Dunántúl idegenforgalmának.

A Hévíz–Balaton Airport hetente kétszer fogad majd menetrend szerinti járatokat június 16-tól. A Wizz Air 186 személyes gépei Dortmundból indulnak Sármellékre. A 2010-es évek végén szezononként átlagosan 13–18 ezren fordultak meg a reptéren, de ez az utasszám a koronavírus-járvány miatt drasztikusan lecsökkent az elmúlt két évben. 

A június közepétől Dortmundból és környékéről érkező turisták többségének célállomása Hévíz, de a repülőjáratok nemcsak a fürdővárost, hanem az egész nyugat-magyarországi régió turistacélpontjait is kiszolgálják. Remélhetően a elkövetkezendő időszakban több légitársaság is indít majd repülőgépeket Zalába.

Forrás: zaol.hu

Hír kép

Hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire illetve kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.