Ajánlatkérés

Ajánlatkérés szobafoglalás

Kérje személyre szabott ajánlatunkat kötelezettség nélkül. Garantáltan a legkedvezőbb árat számoljuk!

Érkezés

Távozás

Abbázia tipp

Foglaljon közvetlenül nálunk és mi megajándékozzuk Önt!

Hotel Kalma***

8380 Hévíz, Rákóczi utca 12-14.

Ajánlatkérés/Szobafoglalás

+36 83/531-981 - sales@abbaziagroup.com

Kis-Balaton - Bámulatos élővilág varázslata

Időpont(ok):
2023. 03. 01 - 2024. 01. 31.

Kis-Balaton - Bámulatos élővilág varázslata

A Kis-Balaton a Balatontól délnyugatra fekvő, természeti és kulturális értékekben gazdag tájegység, amelynek jelentős része védettséget élvez. A Kis-Balaton olyan jelentős élővilággal (növényzet, hal- és főleg madárvilág) rendelkezik, hogy a nemzetközi jelentőségű vadvizekről, főként a vízimadarak élőhelyéről született Ramsari egyezmény hatálya alatt áll. 1951-ben 1403 hektáros kiterjedéssel került be a természetvédelmi törzskönyvbe „Kis Balaton” néven. 1986-ban mintegy 150 km2-re bővült a védett terület, és ekkor kapta a Kis-Balaton Tájvédelmi Körzet nevet. 1997 óta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része.

Kis-Balaton Látogatóközpont

2020. szeptemberének végén nyílt meg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park legújabb ökoturisztikai létesítménye. A most átadott beruházás modern, 21. századi módon mutatja be a nagy jelentőségű, fokozottan védett nemzeti parki tájegység értékeit. A tájba simuló, bejárható zöldtetős, tanösvénnyel, modern játszótérrel, megújuló energiaforrásokkal, étteremmel, shoppal, infópulttal és interaktív kiállítással is rendelkező központ kiváló családi programot ígér a család apraja nagyjának egyaránt. Lehetőség van kerékpáros vagy gyalogos túrákon felfedezni a környéket, de a bátrabb kalandorok akár elektromos járművel, kajakkal vagy kenuval is bejárhatják a Kis-Balatont.

Kányavári sziget – Földi paradicsom

A Kányavári sziget buján zöldellő területe, a vírus miatti korlátozó intézkedések miatt jelenleg nem, de egyébként egész évben szabadon látogatható. A buja zöldellő kis szigetet egy különleges fahídon közelíthetjük meg, amely mára már a Kis-Balaton jelképévé vált. A szigeten pihenési és tűzrakási lehetőség is van, szalonnasütő helyek, pihenő padok és egy vadonatúj játszótér is várja a kirándulókat.

Matula bácsi varázslatos világa - Diás-sziget

A Kis-Balaton térségében található Diás-szigeten találhatjuk meg a Tüskevár írójának, Fekete Istvánnak szentelt megújult emlékházat, és a regényből ismerős Matula bácsi kunyhóját is.

(Forrás: Wikipédia)

Vissza a Programajánló listához

Programnaptár

Hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire illetve kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.