Ajánlatkérés

Ajánlatkérés szobafoglalás

Kérje személyre szabott ajánlatunkat kötelezettség nélkül. Garantáltan a legkedvezőbb árat számoljuk!

Érkezés

Távozás

Abbázia tipp

Foglaljon közvetlenül nálunk és mi megajándékozzuk Önt!

Hotel Kalma***

8380 Hévíz, Rákóczi utca 12-14.

Ajánlatkérés/Szobafoglalás

+36 83/531-981 - sales@abbaziagroup.com

Hévízi látnivalók és programok - ízelítő a környékről

Hévíz

Hévíz  városa Európa legnagyobb gyógyhatású tófürdőjéről, valamint tradicionális fürdőkúráiról híres. Évente gyógyulni vágyók milliói érkeznek hosszabb-rövidebb időszakokra a városba, hogy megszabaduljanak a nem kívánt mozgásszervi, vagy egyéb krónikus megbetegedésektől.

A tó és az azt körülvevő 50 hektáros mocsári ciprusokból, mézgás égerből álló erdő és park, páratlan látványt nyújt az év minden szakában. Hévíz ezen felül változatos kulturális és szórakoztató programot kínál: tematikus napok, fesztiválok, ünnepelt sztárvendégek szórakoztatják a fürdőközönséget.

Szentlélek Római Katolikus Templom

A város egyik nevezetessége a Szentlélek – vagy ahogy a helyiek hívják "kék” – templom. A város és a lakosság támogatásából készült templomot Bocskai János tervei alapján építették és 1999-ben avatták fel. Hét, az ég felé törő tornya, hét ajándékot jelképez. A szentély falán található kereszt egy több mint 200 éves műkincs, amelyet Károlyi Gyula retusált. A templom kiváló akusztikája okán alkalmas orgonahangversenyek megtartására is.

Egregy

Hévíz belvárosától egy nagyobb sétányi, vagy akár néhány dottó-megállónyi távolságra igazi borhegyi hangulat, kiváló ételek és környékbeli borok kóstolója várja az érdeklődőket. Ennek a hévízi borhegynek Egregy a neve, amely dimbes-dombos tájával, ősrégi pincéivel és egy rendkívülinek számító, Árpád-kori templommal, egy élvezetes kirándulás célja lehet.

Római kori emlékek

Az egregyi városrész nem csak borairól, de ősi régészeti emlékeiről is híres. A Balaton-felvidék egyik legjelentősebb régészeti lelete az egregyi városrészben feltárt, kora császárkorból származó kőépület, amely a Krisztus utáni I. századból származik. Egy római kori katona sírját csak 1925-ben fedezték fel, teljes épségében ez a lelet is megtekinthető.

Forrás: http://korokesborok.heviz.hu/attrakciok/romai-kori-rom-villa-rustica

Árpád-kori templom

A város legrégebbi múlttal rendelkező temploma a XIII. században épült, román stílusban. A Balaton-felvidéken ehhez hasonlóan régi templom összesen csak három maradt fent, ezek között igazi gyöngyszem az egregyi. Különlegessége a nyolcszögű csörlős sisakkal fedett torony. Az épület belsejében egy román korból származó keresztelő medence töredéke, valamint egy középkori felszentelt kereszt található.

Forrás: http://korokesborok.heviz.hu/attrakciok/arpad-kori-szent-magdolna-templom

Keszthely

Keszthely városa csaknem 19 ezer állandó lakosával a Balaton part legnépesebb települése, amely méltán tart igényt a Balaton fővárosa címre. Nyolcszázéves történéleméből adódó épített emlékei mellett számos kulturális intézmény, állandó kiállítás, üzlet, kávézó, fagylaltozó és étterem is hívogatja a sétálókat. Keszthely büszkesége a Festetics kastély, mely az ország negyedik legnagyobb, egyben legszebben felújított főúri palotája. A Balaton parti villák is megőrizték eredeti külsejüket, és még a Monarchia hangulatát idézik. Keszthelyen minden évszakban kiállítások, fesztiválok, kulturális bemutatók, előadások várják a közönséget.

Keszthely fő attrakciója mindennek ellenére természetesen a Balaton, mely sportolási, aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak, télen és nyáron egyaránt. Szörfözés, vitorlázás, strandolás, úszás várja a nyaralókat, míg a szerencsés üdülők télen kilométer hosszan korcsolyázhatnak a tó jegén. Az elkészült kerékpárút a Balaton körül számtalan természetközeli kirándulásokra kínál lehetőséget.

Rezi vár

A várostól 10 km-re található Rezi romvára, amely a XIII. század végén, XIV. század elején épült. A török megszállás alatt lerombolták és felgyújtották. Később a Festetics család birtokába került. Bár feljutni a hegyre egy kis kaptatóval lehet, megéri a fáradtság, mert a dolomitsziklákról csodálatos, a keszthelyi vidékre nyíló látvány terül elénk.

Programok

Felkészült és lelkes programszervező partnereink gondoskodnak arról, hogy vendégeink szállodáinkon kívül is szórakozást találjanak maguknak. Számos egynapos kirándulás szerepel programkínálatukban: Budapestre, Pécsre, Bécsbe és Zágrábba. A rövidebbek Herendre, a Balaton-felvidékre, illetve a Kis-Balatonhoz viszik a kirándulni vágyókat. A környékbeli esti programokból gondosan válogattunk vendégeink számára: van közöttük hagyományőrző, zenés-táncos est, huszár-show, „Cigányszerelem”, lovagi torna, borkóstoló, sőt alkalmanként még parasztlakodalom is. Részletes információ és jelentkezés a szálloda recepcióján lehetséges.

Vitorlástúra

Fedezze fel Ön is a Balatont, egy izgalmas vitorlástúra keretében! A választás szerint 3-5 órás kirándulás alatt megtapasztalhatja, milyen érzés egy vitorlás fedélzetén szelni a tó vizét! (A hajó akár önállóan is vezethető – megfelelő képesítés esetén –, de oktatást is tudunk biztosítani.)

Hőlégballonos utazás

Különleges szórakozási lehetőség hőlégballonnal a Balaton fölé repülni és onnan csodálni a tavat és a Balaton-felvidék mesés tájait. A 1000 méter magasra szálló hőlégballonról képzeletet felülmúló látvány tárul majd Ön elé a „Balaton Ballooning” jóvoltából. A közel 1 órás túra alatt hőlégballom a széljárást kihasználva repüli körbe a környéket, akár 40-50 km távolságra is eljutva. A túrát tapasztalt kapitányok vezetik, ezért mindenkinek jó szívvel ajánljuk, aki egy nem mindennapi élményben szeretne részesülni.

Aktív kikapcsolódás

Hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire illetve kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.