Ajánlatkérés

Ajánlatkérés szobafoglalás

Kérje személyre szabott ajánlatunkat kötelezettség nélkül. Garantáltan a legkedvezőbb árat számoljuk!

Érkezés

Távozás

Abbázia tipp

Foglaljon közvetlenül nálunk és mi megajándékozzuk Önt!

Hotel Kalma***superior

8380 Hévíz, Rákóczi utca 12-14.

Ajánlatkérés/Szobafoglalás

+36 83/531-981 - sales@abbaziagroup.com

Hévízi látnivalók és programok - ízelítő a környékről

Hévíz

Hévíz a mélyről feltörő természeti kincsek, a hőforrások koronázatlan királynője. A város Európa legnagyobb gyógyhatású taváról és Tófürdőjéről, valamint tradicionális fürdőkúráiról híres. Évente gyógyulni vágyók milliói érkeznek hosszabb-rövidebb időszakokra a városba, hogy megszabaduljanak a nem kívánt mozgásszervi, vagy egyéb krónikus megbetegedésektől.

A Dunántúl ékszerdoboza rengeteg élményt és csodát rejt az aktív pihenés szerelmeseinek is. A tó és az azt körülvevő 50 hektáros mocsári ciprusokból és mézgás égerből álló erdő, valamint park, páratlan látványt nyújt az év minden szakában. A változatos kulturális és szórakoztató programok, ünnepelt sztárvendégek és gasztro-fesztiválok sokasága évszaktól függetlenül a kisvárosi élet mindennapjaiba szervesen beépültek.

Szentlélek Római Katolikus Templom

A város egyik nevezetessége a Szentlélek, vagy ahogy a helyiek hívják "kék templom". A város és a lakosság támogatásából készült templomot Bocskai János tervei alapján építették és 1999-ben avatták fel. Hét, az ég felé törő, tornya hét ajándékot jelképez. A szentély falán található kereszt egy több mint 200 éves műkincs, amit Károlyi Gyula retusált. A templom jó akusztikája miatt alkalmas orgonaversenyek megtartására.

Egregy

Ki hinné, hogy pár lépésre (avagy néhány Dottó-megállóra) Hévíz belvárosától már igazi borhegyi hangulat, kiváló étkek és környékbeli borok kóstolója várja az érdeklődőket? Ez a hévízi borhegy Egregy, mely dimbes-dombos utcáival, ősrégi pincéivel és egy rendkívülinek számító Árpád-kori templommal kellemes borestek helyszíne.

Római kori emlékek

Az egregyi városrész nem csak borairól, de ősi régészeti emlékeiről is híres. A Balaton-vidék egyik legjelentősebb lelete az egregyi városrészben feltárt, kora császárkorból származó kőépület. A legrégebbi emlék a Krisztus utáni 1. századból származik. A római katona sírját 1925-ben fedezték fel, teljes épségében ez az emlék is megtekinthető.

Forrás: http://korokesborok.heviz.hu/attrakciok/romai-kori-rom-villa-rustica

Árpád-kori templom

A város legrégebbi múlttal rendelkező temploma a 13. században épült román stílusban. A Balaton-felvidéken ehhez hasonló templom összesen 3 maradt fent, ezek között igazi gyöngyszem az egregyi. Különlegessége a 8 szögű csörlős sisakkal fedett torony. Az épület belsejében román korból származó keresztelő medence töredéke, valamint egy középkori felszentelt kereszt található.

Forrás: http://korokesborok.heviz.hu/attrakciok/arpad-kori-szent-magdolna-templom

Keszthely

Keszthely város csaknem 24.000 állandó lakosával a Balaton part legnépesebb, és hagyományokban gazdag települése, méltán tart igényt a Balaton fővárosa címre. Gyökerei a 8 évszázados múltban rejlenek, a belvárosa hangulatos sétákra csábít. Számos üzlet, kávézó, fagylaltozó és étterem csábítja a sétálókat a sok-sok látnivaló mellett. Keszthely büszkesége a Festetics kastély, mely az ország negyedik legnagyobb, egyben legszebben felújított főúri palotája. A Balaton parti épületek is megőrizték eredeti külsejüket, és a monarchia hangulatát idézik. Keszthely több évszázados kulturális múltra tekint vissza, minden évszakban fesztiválok, bemutatók, előadások várják az érdeklődőket.

Keszthely fő attrakciója mindennek ellenére természetesen a Balaton, mely sportolási, aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak, télen-nyáron egyaránt. Szörfözés, vitorlázás, strandolás, úszás várja a nyaralókat, míg a szerencsés üdülők télen kilométer hosszan korcsolyázhatnak a tó jegén. Az elkészült kerékpárút a Balaton körül természet közeli kirándulásokra kínál lehetőséget.

Rezi vár

A várostól 10 km-re található Rezi romvára, amely a 13. század végén, 14. század elején épült és a török megszállás alatt lerombolták és felgyújtották. Később a Fetetics család birtokába került. A dolomitsziklákról csodás látvány terül elénk a keszthelyi vidékre.

Programok

Lelkes programszervező partnereink gondoskodnak arról, hogy ne legyenek unalmasak a vendégek napjai a szállodán kívül sem. Számos egynapos kirándulás szerepel programkínálatukban, többek között Budapestre, Pécsre, Bécsbe és Zágrábba. A rövidebbek Herendre, a Balaton felvidékre, illetve a Kis-Balatonhoz viszik a kirándulni vágyókat. A környékbeli esti programokból gondosan válogattunk vendégeink számára: van közöttük hagyományőrző, zenés-táncos est, huszár-show, Cigányszerelem, lovagi torna, borkóstoló, sőt még parasztlakodalom is. Részletes információ és jelentkezés a szálloda recepcióján egész nap!

Vitorlástúra

Fedezze fel Ön is a Balatont, egy izgalmas vitorlástúra keretében! A 3-5 órás vitorlásút alatt megtapasztalhatja, milyen érzés egy vitorlás fedélzetén szelni a tó vizét! (A hajó akár önállóan is vezethető – megfelelő képesítés esetén -, illetve oktatást is tudunk biztosítani.)

Hőlégballonos utazás

Ha nem szeretne tovább két lábbal a földön állni, akkor lehetősége nyílik felemelkedni és a felhők közül megkémlelni a Balaton-felvidék mesés tájait. 1000 méter magasból képzeletet felülmúló látvány tárul majd Ön elé a Balaton Ballooning jóvoltából. A nagyjából 1 órás túra alatt a széljárás szeszélyére bízva szállhatják körbe a környéket, akár 40-50 km távolságban. A túrát tapasztalt, több kontinenst is megjárt kapitányok vezetik, éppen ezért mindenkinek jó szívvel ajánljuk, ha nem mindennapi élményben szeretne részt venni.

Aktív kikapcsolódás

Hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire illetve kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.