Ajánlatkérés

Ajánlatkérés szobafoglalás

Kérje személyre szabott ajánlatunkat kötelezettség nélkül. Garantáltan a legkedvezőbb árat számoljuk!

Érkezés

Távozás

Abbázia tipp

Foglaljon közvetlenül nálunk és mi megajándékozzuk Önt!

Hotel Kalma***

8380 Hévíz, Rákóczi utca 12-14.

Ajánlatkérés/Szobafoglalás

+36-83/531-981 - sales@abbaziagroup.com

Főoldal / Hírek, aktualitások / Örökerdő lesz a Hévízi-tavat körülölelő véderdő

Örökerdő lesz a Hévízi-tavat körülölelő véderdő

Átfogó természetvédelmi program indult a Hévízi-tó körüli területeken. Fiatalítják a hévízi Véderdőt.

Hévíz átfogó tóvédelmi programja

Átfogó természetvédelmi program indult a Hévízi-tó körüli területeken, amelynek során fiatalítják a hévízi véderdőt is. A munkálatok célja, hogy egy jó természetességű, vegyes kor- és őshonos faj összetételű, nagy biodiverzitással és kiváló immunrendszerrel bíró erdő, azaz örökerdő legyen a Hévízi-tó körül.

A véderdő Széchenyi utcai részénél jelenleg fakivágás zajlik. Ez az erdészeti beavatkozás a legtermészetesebb és legmodernebb erdőfelújítási módszer.

Véderdőből Örökerdő

A kivágott fák helyére hamarosan 8000 darab kocsányos tölgyet ültetnek, ezzel is segítve az egykorú, kiöregedett erdő megújulását, így megközelítőleg ötven év múlva létrejön majd a természetes állapothoz hasonló, többféle fajú és korú faegyedből álló erdő, azaz örökerdő. Az így kialakított véderdő a klasszikusan kezelt erdőknél sokkal hatékonyabban fenntartható, továbbá jobban ellenáll majd a klímaváltozás hatásainak is.

Forrás: heviz.hu

Hír kép

Hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire illetve kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.