Hévíz - Hotel Kalma - Gyöngyvirág étterem

LÁTNIVALÓK ÉS PROGRAMOKízelítő a környékről

HÉVÍZ

Hévíz nem csak a betegségek kezelésében, hanem az egészség megőrzésében is jelentős szerepet vállal. A mediterrán szubklíma, a zegzugos utcák hangulata, a Pannon-táj megkapó szépsége mind-mind hozzájárul a felüdüléshez. Itt egész évben tart a szezon, színes programok, fesztiválok teszik kellemesebbé a fürdővárosban töltött napokat.

Hévíz Hotel Kalma - Hévíz, Hévízi-tó

Szentlélek római katolikus templom

A város egyik nevezetessége a Szentlélek, vagy ahogy a helyiek hívják "kék templom". A város és a lakosság támogatásából készült templomot Bocskai János tervei alapján építették és 1999-ben avatták fel. Hét, az ég felé törő, tornya hét ajándékot jelképez. A szentély falán található kereszt egy több mint 200 éves műkincs, amit Károlyi Gyula retusált. A templom jó akusztikája miatt alkalmas orgonaversenyek megtartására.

EGREGY

Ki hinné, hogy pár lépésre (avagy néhány Dottó-megállóra) Hévíz belvárosától már igazi borhegyi hangulat, kiváló étkek és környékbeli borok kóstolója várja az érdeklődőket? Ez a hévízi borhegy Egregy, mely dimbes-dombos utcáival, ősrégi pincéivel és egy rendkívülinek számító Árpád-kori templommal kellemes borestek helyszíne.

Római kori emlékek

Az egregyi városrész nem csak borairól, de ősi régészeti emlékeiről is híres. A Balaton-vidék egyik legjelentősebb lelete az egregyi városrészben feltárt, kora császárkorból származó kőépület. A legrégebbi emlék a Krisztus utáni 1. századból származik. A római katona sírját 1925-ben fedezték fel, teljes épségében ez az emlék is megtekinthető.
Forrás: http://korokesborok.heviz.hu/attrakciok/romai-kori-rom-villa-rustica

Árpád kori templom

A város legrégebbi múlttal rendelkező temploma a 13. században épült román stílusban. A Balaton-felvidéken ehhez hasonló templom összesen 3 maradt fent, ezek között igazi gyöngyszem az egregyi. Különlegessége a 8 szögű csörlős sisakkal fedett torony. Az épület belsejében román korból származó keresztelő medence töredéke, valamint egy középkori felszentelt kereszt található.
Forrás: http://korokesborok.heviz.hu/attrakciok/arpad-kori-szent-magdolna-templom

KESZTHELY

Keszthely város csaknem 24.000 állandó lakosával a Balaton part legnépesebb, és hagyományokban gazdag települése, méltán tart igényt a Balaton fővárosa címre. Gyökerei a 8 évszázados múltban rejlenek, a belvárosa hangulatos sétákra csábít. Számos üzlet, kávézó, fagylaltozó és étterem csábítja a sétálókat a sok-sok látnivaló mellett. Keszthely büszkesége a Festetics kastély, mely az ország negyedik legnagyobb, egyben legszebben felújított főúri palotája. A Balaton parti épületek is megőrizték eredeti külsejüket, és a monarchia hangulatát idézik. Keszthely több évszázados kulturális múltra tekint vissza, minden évszakban fesztiválok, bemutatók, előadások várják az érdeklődőket.

Hévíz Hotel Kalma - Keszthely

Keszthely fő attrakciója mindennek ellenére természetesen a Balaton, mely sportolási, aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak, télen-nyáron egyaránt. Szörfözés, vitorlázás, strandolás, úszás várja a nyaralókat, míg a szerencsés üdülők télen kilométer hosszan korcsolyázhatnak a tó jegén. Az elkészült kerékpárút a Balaton körül természet közeli kirándulásokra kínál lehetőséget.

REZI VÁR

A várostól 10 km-re található Rezi romvára, amely a 13. század végén, 14. század elején épült és a török megszállás alatt lerombolták és felgyújtották. Később a Fetetics család birtokába került. A dolomitsziklákról csodás látvány terül elénk a keszthelyi vidékre.

PROGRAMOK

Lelkes programszervező partnereink gondoskodnak arról, hogy ne legyenek unalmasak a vendégek napjai a szállodán kívül sem. Számos egynapos kirándulás szerepel programkínálatukban, többek között Budapestre, Pécsre, Bécsbe és Zágrábba. A rövidebbek Herendre, a Balaton felvidékre, illetve a Kis-Balatonhoz viszik a kirándulni vágyókat. A környékbeli esti programokból gondosan válogattunk vendégeink számára: van közöttük hagyományőrző, zenés-táncos est, huszár-show, cigányszerelem, lovagi torna, borkóstoló, sőt még parasztlakodalom is. Részletes információ és jelentkezés a szálloda recepcióján egész nap!

Vitorlástúra

Fedezze fel Ön is a Balatont, egy izgalmas vitorlástúra keretében! A 3-5 órás vitorlásút alatt megtapasztalhatja, milyen érzés egy vitorlás fedélzetén szelni a tó vizét! (A hajó akár önállóan is vezethető – megfelelő képesítés esetén -, illetve oktatást is tudunk biztosítani.)

Hőlégballonos utazás

Ha nem szeretne tovább két lábbal a földön állni, akkor lehetősége nyílik felemelkedni és a felhők közül megkémlelni a Balaton-felvidék mesés tájait. 1000 méter magasból képzeletet felülmúló látvány tárul majd Ön elé a Balaton Ballooning jóvoltából. A nagyjából 1 órás túra alatt a széljárás szeszélyére bízva szállhatják körbe a környéket, akár 40-50 km távolságban. A túrát tapasztalt, több kontinenst is megjárt kapitányok vezetik, éppen ezért mindenkinek jó szívvel ajánljuk, ha nem mindennapi élményben szeretne részt venni.

Hévíz Hotel Kalma - Hőlégballonos kirándulás

iratkozzon fel hírlevelünkre

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire, vagy kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.

Az Abbázia Group tiszteletben tartja és biztonsággal őrzi az Ön személyes adatait, csak saját promóciós kampányainak keretében használja fel, harmadik személynek nem adja át. Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-60578/2012. ABBAZIA GROUP c/o Club Dobogómajor, H-8372 Cserszegtomaj, Hévízi út 1., Hungary Tel. +36•83•531•981, newsletter@abbaziagroup.com

Az oldalunkon HTTP-sütiket használunk, a lehető legjobb webes élmény biztosítása érdekében. A továbblépéssel és az oldal használatával, beleértve az oldalon maradást is, Ön beleegyezik ezek használatába. További információkért vagy a cookie-k eltávolításáért, kérjük, olvassa el az Adatvédelmi irányelvek 4.5.A ill. 4.5.B fejezetét.

Tovább