Ajánlatkérés

Ajánlatkérés szobafoglalás

Kérje személyre szabott ajánlatunkat kötelezettség nélkül. Garantáltan a legkedvezőbb árat számoljuk!

Érkezés

Távozás

Abbázia tipp

Foglaljon közvetlenül nálunk és mi megajándékozzuk Önt!

Hotel Kalma***superior

8380 Hévíz, Rákóczi utca 12-14.

Ajánlatkérés/Szobafoglalás

+36 83/531-981 - sales@abbaziagroup.com

Abbázia környezettudatosság és együttműködés a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal

Szállodánk is elkötelezett a környezetvédelem és a természeti értékek megóvása mellett, ezért együttműködési megállapodást írtunk alá a Nemzeti Parkkal, melynek célja a természeti környezet védelmére történő figyelemfelhívás, szemléletformálás, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és más védett területek élő- és élettelen természeti értékeinek megismertetése, valamint a környezettudatosság fokozása a helyi lakosság és a turisták körében.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A Balaton-felvidék, a Dél-Bakony, a Tapolcai-medence, a Keszthelyi-fennsík és a délnyugatra nyúló Kis-Balaton medencéje tartozik a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz, amelyet 1997-ben hoztak létre, elsősorban hat tájvédelmi körzet (Badacsonyi-, Káli-medence-, Keszthelyi-, Kis-Balaton-, Pécselyi-medence- és a Tihanyi-félsziget Tájvédelmi körzet) összevonásával.

Kis-Balaton - Bámulatos élővilág varázslata

A Kis-Balaton a Balatontól délnyugatra fekvő, természeti és kulturális értékekben gazdag tájegység, amelynek jelentős része védettséget élvez. A Kis-Balaton olyan jelentős élővilággal (növényzet, hal- és főleg madárvilág) rendelkezik, hogy a nemzetközi jelentőségű vadvizekről, főként a vízimadarak élőhelyéről született Ramsari egyezmény hatálya alatt áll. 1951-ben 1403 hektáros kiterjedéssel került be a természetvédelmi törzskönyvbe „Kis Balaton” néven. 1986-ban mintegy 150 km2-re bővült a védett terület, és ekkor kapta a Kis-Balaton Tájvédelmi Körzet nevet. 1997 óta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része.

Kis-Balaton Látogatóközpont

2020. szeptemberének végén nyílt meg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park legújabb ökoturisztikai létesítménye. A most átadott beruházás modern, 21. századi módon mutatja be a nagy jelentőségű, fokozottan védett nemzeti parki tájegység értékeit. A tájba simuló, bejárható zöldtetős, tanösvénnyel, modern játszótérrel, megújuló energiaforrásokkal, étteremmel, shoppal, infópulttal és interaktív kiállítással is rendelkező központ kiváló családi programot ígér a család apraja nagyjának egyaránt. Lehetőség van kerékpáros vagy gyalogos túrákon felfedezni a környéket, de a bátrabb kalandorok akár elektromos járművel, kajakkal vagy kenuval is bejárhatják a Kis-Balatont.

Kányavári sziget – Földi paradicsom

A Kányavári sziget buján zöldellő területe, a vírus miatti korlátozó intézkedések miatt jelenleg nem, de egyébként egész évben szabadon látogatható. A buja zöldellő kis szigetet egy különleges fahídon közelíthetjük meg, amely mára már a Kis-Balaton jelképévé vált. A szigeten pihenési és tűzrakási lehetőség is van, szalonnasütő helyek, pihenő padok és egy vadonatúj játszótér is várja a kirándulókat.

Matula bácsi varázslatos világa - Diás-sziget

A Kis-Balaton térségében található Diás-szigeten találhatjuk meg a Tüskevár írójának, Fekete Istvánnak szentelt megújult emlékházat, és a regényből ismerős Matula bácsi kunyhóját is.

(Forrás: Wikipédia)

Hírlevél

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre!

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire illetve kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.